
melisa.mielec@onet.eu
Napar z ziela konopi ma delikatny, słodkawy smak i przyjemny aromat.
Zawiera w swym składzie chlorofil, olejki eteryczne oraz makro i mikroelementy, a także witaminy (A, C, E, K i z grupy B).
Ziele konopi reguluje pracę jelit i wyrównuje apetyt.
Przyczynia się do zapobiegania chorobom układu krążenia oraz do regulowania ciśnienia krwi.
Wspomaga układ odpornościowy, łagodzi napięcie nerwowe i stres.
Wpływają na organizm relaksująco i odprężająco. Koją skołatane nerwy, mają dobroczynny wpływ na zasypianie
Naukowcy przypuszczają, iż znajdujący się w zielu konopi CBD może mieć korzystny wpływ na łagodzenie bólu migrenowego, na problemy ze snem oraz na terapię padaczki. Zawartość THC poniżej 0,2%, konopie siewne pochodzą z legalnych upraw.
Graviola, nazywana również flaszowcem miękkociernistym jest jednym z największych tropikalnych owoców rosnących na wiecznie zielonych drzewach osiągających wysokość 5 - 7 m. Sam owoc gravioli potrafi osiągnąć nawet 30 cm długości, ma sercowaty kształt i pokryty jest licznymi mięsistymi kolcami. Pochodzi z Ameryki Środkowej i Antyli. Dojrzałe owoce mają żółto-zieloną barwę i swoisty smak, dla którego trudno znaleźć porównanie. Znane są pod nazwą „soursop” lub „guanabana”. W liściach gravioli znajdują się związki pod nazwą: acetogeniny annonaceowe, które to występują tylko w roślinach z rodziny Annonaceae, do której należy właśnie graviola.
Owoc ten znalazł zastosowanie kulinarne jako dodatek do deserów, sałatek, lodów ale również jako drogocenny sok, nie tylko ze względu na specyficzne walory smakowe.
Owoce gravioli zawierają witaminy: B1, B2 oraz C; chinoliny i izochinoliny, węglowodany, zwłaszcza cukry proste (glukoza, fruktoza) oraz związki mineralne: potas, magnez, fosfor i żelazo.
Pijąc sok z owoców gravioli wpływamy korzystnie na nasze samopoczucie, jednocześnie zapewniając prawidłową homeostazę (równowagę) organizmu.
Cenne substancje zawarte w tym soku dodadzą nam energii, wpłyną korzystnie na nasz system immunologiczny i zapewnią nam naturalną barierę ochronną.
Właściwości:
-duża dawka antyoksydantów
-posiadają w składzie karotenoidy
-zawierają cynk, żelazo, wapń, miedź, selen, fosfor
-to dobre źródło witamin z grupy B, witaminy C oraz E
-pozytywnie wpływają na narząd wzroku
Sok z goji jest produktem pasteryzowanym. Jagody goji to owoce kolcowoju tybetańskiego (Lycium barbarum L.). Należą one do superfoods. W swoim składzie jagody goji posiadają karotenoidy, które zapewniają im ich barwę oraz pozytywnie wpływają na kondycję skóry. Również polisacharydy, olejki eteryczne oraz kwasy tłuszczowe jakie jak heksadekanowy, linolowy i mirstynowy. Znajdziemy w nich takie kwasy organiczne jak jabłkowy, cytrynowy, szikimowy oraz fumarowy. Mogą wzbogacić naszą dietę o takie minerały jak cynk, żelazo, wapń, miedź, selen i fosfor. Zawierają witaminy z grupy B, witaminę C oraz E. Dzięki posiadaniu polisacharydów i polifenoli posiadają właściwości antyoksydacyjne, czyli zwalczają wolne rodniki w naszym organizmie. Te malutkie owoce to skarbnica wartości odżywczych, które pozytywnie wpływają na skórę, działając na nią odmładzająco oraz wspierając naszą odporność. Mają również pozytywny wpływ na ochronę wzroku.
SKŁADNIKI
Sok z owoców goji (Lycium barbarum), standaryzowany ekstrakt z owoców camu camu (Myrciaria dubia), w tym naturalna witamina C. Porcja dzienna 50 ml zawiera 150 mg standaryzowanego ekstraktu z owoców camu camu, w tym 15 mg naturalnej witaminy C, co stanowi 18% RWS.* *RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000kcal).
Przepis na napój z dodatkiem octu jabłkowego:
Dwie łyżki octu i łyżeczkę miodu dodać do kubka i zalać goracą wodą. Pić na pusty żołądek rano i w każdej chwili w ciągu dnia jako napój orzeźwiający.
Właściwości zdrowotne
Poprawia procesy trawienia, obniża poziom cholesterolu we krwi, poprawia stan naczyń krwionośnych, zapobiega miażdżycy, nadciśnieniu. Przeciwdziała przedwczesnego starzenia się, chorobom serca i chorobom onkologicznym.
Ocet jabłkowy to źródło:
Rejestracja telefoniczna:
Kontakt: 606 992 685
Więcej informacji w zakładce
HIRUDOTERAPIA
Badanie Kwantowym Biorezonansem umożlwia:
wskazanie niedoboru witamin, minerałów, hormonów, aminokwasów, enzymów, poziomu cukru we krwi i cholesterolu oraz prawidłowego funkcjonowania narządów strategicznych, takich jak trzustka, wątroba, nerki, śledziona, mózg i inne.
Więcej informacji w zakładce: Badanie diagnostyczne Kwantowym Biorezonansem Stanu Zdrowia
Kontakt: 696 056 052